Бидете во тек со сите новости

August 11, 2023

ЈАВЕН ПОВИК бр. 01/2023 за доставување на барања за користење на средства од ИПАРД Програмата 2014-2020

Отворен до 18.09.2023 1. Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој (во понатамошен текст: Агенцијата) како надлежна институција и договорен орган за спроведување на […]
April 7, 2023

МЗШВ: Усвоена програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2023 година вредна 1,3 милијарди денари

Како предлог на министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Владата на Република Северна Македонија на денешната седница ја усвои Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој […]
August 13, 2022

Фармерите од Македонија со нетрпение ги очекуваат субвенциите

Сите фармери се едногласни дека субвенциите требаше да се исплатат порано. Бројни се реакции по социјалните мрежи. Субвенциите ги очекуваат и краварите и овчарите и пчеларите, […]