August 11, 2023

ЈАВЕН ПОВИК бр. 01/2023 за доставување на барања за користење на средства од ИПАРД Програмата 2014-2020

Отворен до 18.09.2023 1. Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој (во понатамошен текст: Агенцијата) како надлежна институција и договорен орган за спроведување на […]
April 7, 2023

МЗШВ: Усвоена програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2023 година вредна 1,3 милијарди денари

Како предлог на министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Владата на Република Северна Македонија на денешната седница ја усвои Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој […]
August 13, 2022

Фармерите од Македонија со нетрпение ги очекуваат субвенциите

Сите фармери се едногласни дека субвенциите требаше да се исплатат порано. Бројни се реакции по социјалните мрежи. Субвенциите ги очекуваат и краварите и овчарите и пчеларите, […]
August 2, 2022

Повик за користење на средства од ИПАРД програма – Мерка 3

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој (во понатамошен текст: Агенцијата) како надлежна институција и договорен орган за спроведување на Инструментот за претпристапна помош […]
August 26, 2020

Повик за аплицириање за финансиска поддршка од 10 и 20 илјади евра

Преку програмата за финансиска поддршка на руралниот развој министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство нуди мерки со кои ги поддржува младите земјоделци, и тоа преку мерката […]
gdpr-image
Оваа веб страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со продолжување на користење на оваа веб страница, вие се согласувате со нашата политика за колачиња.
Прочитај повеќе
 - 
Bulgarian
 - 
bg
English
 - 
en
Macedonian
 - 
mk
Serbian
 - 
sr